Yksilöllistä, kaunista ja muistorikasta.

Näin valitset hautakiven

  

 

Hautamuistomerkin hankinta on aina yksilöllinen toimenpide. Opastamme teitä valitsemaan mieleisenne kokonaisuuden ja laskemme kokonaisuudesta kustannusarvion. Otamme valinnassamme huomioon myös seurakuntien ohjeet ja suositukset hautamuistomerkeistä.

Tilaus kannattaa tehdä ajoissa, jotta voimme sitoutua toivomaanne toimitusaikaan.  Voitte tehdä tilauksen esimerkiksi jo hyvissä ajoin talvella, jotta asennus voidaan tehdä heti, kun se on keväällä mahdollista.

Kokonaisuus laskutetaan vasta, kun asennus on tehty.

 

1. Kivimateriaali

Kivi on luonnollinen ja kestävä materiaali, joka säilyttää pysyviä muistoja. Kivilaadulla, sen alkuperällä ja värillä voidaan vaikuttaa eniten muistomerkin tunnelmaan.

 

2. Kiven muoto ja pintakäsittely

Hautakiven muodoksi on olemassa paljon perinteisiä, suosittuja ja hyväksi havaittuja ratkaisuja. Otamme myös omat toiveenne huomioon. Julkisivun pintakäsittelynä suosituin on hiottu ja kiillotettu pinta, koska se on edustava ja helppohoitoinen. Kiven reunat voidaan hioa sileiksi ja kiillottaa tai louhia karkeaksi, antaen luonnonmukaisemman tunnelman.

 

3. Tekstitys ja tekstityylit

Tekstit ovat persoonallisin osa hautamuistomerkkiä. Tekstit voidaan tehdä joko kaivertamalla ja kultaamalla tai vaihtoehtoisesti valetuista metallikirjaimista. Esittelemme teille henkilökohtaisesti tekstityylit, irtokirjaimien pintakäsittelyt ja hyväksytämme teillä vedoksen ennen lopullista tekstitystä.

 

4. Koristeet ja symbolit

Koristeilla voidaan muistuttaa vainajan elämäntyöstä: ammatista, harrastuksista tai muista tärkeistä asioista. Kiveen voidaan myös upottaa kaunis metallinen kynttilälyhty.

 

5. Kustannusarvio

Kun teillä on näkemys sopivasta toteutuksesta tai olemme yhdessä käyneet valintaprosessia läpi, annamme valmistuksesta ja asennuksesta tarjouksen. Hinnoitteluun vaikuttaa luonnollisesti kaikki edellä mainitut materiaalit, koko, pintakäsittelyt, koristeet ja muut toteutukset. Voimme myös vaihtoehtoisesti tehdä teille oma-aloitteisen ehdotuksen antamanne budjetin pohjalta. Kustannusarvion laskeminen ei sido teitä mihinkään.

 

6. Tee tilaus

Kun Teitä miellyttävä ratkaisu luonnoksen ja tarjouksen pohjalta on löytynyt, sovimme tilauksesta. Hoidamme kaikki valmiiksi asennukseen asti, myös kaikki lupa-asiat seurakunnan kanssa. Tilaus kannattaa tehdä ajoissa, jotta voimme sitoutua toivomaanne asennusaikaan.

 

7. Toimitus ja laskutus

Asennamme hautakiven omalle paikalleen haluttuna ajankohtana. Laskutamme vasta asennuksen jälkeen, joten tilauksenne voitte tehdä riskittömästi jo hyvissä ajoin etukäteen. Annamme asentamillemme hautamuistomerkeille 5 vuoden oikaisutakuun.

Yritys

Perinteikäs hautakiviveistämömme jatkaa suvun perinteitä jo neljännessä polvessa. Pitkä kokemuksemme tuo varmuutta, kykyä ja palvelualttiutta tuottaa muistorikkaita ratkaisuja.

> Lue tarina

Hautauspalvelu

Hautauspalvelu Kaila Oy on Hämeenlinnan keskustassa toimiva täyden palvelun hautaustoimisto. 

> Tutustu lisää

Yhteystiedot

Tyrynoja 11
13430 Hämeenlinna

 03 616 2052
info@hautaustoimistokaila.fi

> Ajo-ohje

© Hautakiviveistämö Matti Kaila 2016 | Tyrynoja 11, 13430 Hämeenlinna | Puhelin 03 616 2052